Motorparts Dutch

bullet1 Pan-European
bullet2 ST1300

bullet3 Dashboard Spoiler

Toen ik mijn GPS eenmaal in gebruik had genomen was de routerol op het dashboard overbodig geworden. Na het verwijderen van de routerol bleek echter dat de wind tussen de ruit en het dashboard recht in mij gezicht te waaien. De routerol had die luchtstroom blijkbaar al die tijd netjes geblokkeerd, of beter gezegd naar boven toe langs de binnenkant van de ruit gestuurd, over mijn helm heen.

Daarom heb ik een dashboardspoiler bedacht die deze functie overneemt. Hij bevalt prima  en geeft ook bij regenweer een duidelijk betere bescherming van de helm en het bovenlijf.

Omdat ik in de winter doorrijd is me opgevallen dat de spoiler tevens goed werkt om de rommel op de straat weg te houden van mijn helmvizier en mijn motorjas. De laatste foto's laten zien hoeveel vuil er in drie maanden door de spoiler is tegengehouden, terwijl het vizier van de helm nog erg schoon is gebleven (beiden 3 maanden niet gepoetst).

Voor de montage hoeven geen extra gaten te worden geboord, de bestaande twee gaten voor de bovenste bevestigingsclips worden gebruikt voor de montage van de spoiler.

De set wordt geleverd compleet met bevestigingsmateriaal en montagehandleiding. Geschatte montagetijd is 5 tot 10 minuten.